Panduan Bisnes Cupcake Dari Rumah

Panduan Bisnes Cupcake Dari Rumah
-----------------------------------
Puan Shida merupakan seorang usahawan surirumah. Dengan bermula secara kecil kecilan, perniagaan beliau kini mula dikenali di sekitar Kuala Kangsar dan seluruh Malaysia.

Beliau mendedahkan bagaimanakah untuk memulakan bisnes Cupcake dari rumah berdasarkan pengalaman beliau.

Beliau menjana pandapatan sehingga 4 ANGKA menerusi perniagaan cupcake dari rumah ini.

Anda boleh mendapatkan CD Panduan ini menerusi
http://www.buatcupcake.com

Ia boleh mempercepatkan proses pembelajaran anda.

Menerusi CD tersebut, beliau akan menunjukkan

1. Bagaimana membuat kek.
2. Bagaimana membuat krim icing.
3. Mewarna Krim.
4. Membuat dekorasi.

Dan banyak lagi. Ia memang satu panduan lengkap buat
mereka yang ingin memulakan bisnes
cupcake dari rumah secara part time.

Dapatkan segera! Klik sahaja link dibawah ini.
http://www.buatcupcake.com

Semoga ia memberi manfaat kepada anda.

Salam Usahawan!

Wednesday, 21 March 2012

Cara Buat Cupcake Coklat Mudah

Hari ini saya ingin berkongsi Cara Buat Cupcake Coklat yang mudah dan sedap. Resepi Cupcake Coklat ini saya jumpa di internet je dan tak pernah cuba buat lagi. Maklumlah tak de masa nak buat. Cuma saya nak prepare siap-siap, nanti dah ada masa tak perlu lagi kalut nak cari resepi Buat Cupcake Coklat ni.

Ok baiklah, bahan-bahannya saya senaraikan dibawah ini:

Bahan-bahan Cupcake Coklat untuk 18 - 20 papercups saiz sederhana.
  • 300g tepung
  • 350g gula
  • ½ cawan serbuk koko
  • 1½ sdk soda bikarbonat
  • ½ cawan butter
  • 2 sdk esen vanilla
  • 1 ½ cawan susu segar
  • 2 biji telur

Cara-cara membuat Cupcake Coklat ini.

Panaskan oven 180C. Campurkan ke semua bahan (kecuali  2 biji telur tadi) dalam bekas mixer. Pukul dengan kelajuan rendah hanya untuk bagi campuran itu sebati. Kemudian pukul dengan kelajuan tinggi lebih kurang selama 2 minit. Kemudian baru letakkan 2 biji telur tadi dan pukul lagi dengan kelajuan tinggi selama 2 minit lagi.

Masukan adunan tadi dalam papercups (boleh gunakan sudu). Kalau nak cupcakes coklat ni yang rendah, letak tak sampai ¾ tinggi cups. Bakar selama lebih kurang 20 minit gitu atau hingga masak. Suhu oven terpulang pada oven masing2, saya guna 170C.

Bila dah masak boleh diletak topping kalau suka. Topping saya tu: ¼ cawan susu pekat + ¼ cawan serbuk koko + ¼ buku butter. Masukkan semua dalam periuk, panaskan atas api dan terus kacau, sekejap je iaitu bila dah bercampur semua dan beku sikit terus angkat dan sapukan atas cupcake coklat yang telah sejuk tadi. Hias ikut kretiviti masing-masing.

p/s Saya pun tak tahu macam mana bentuknya, Resepi Cupcake Coklat ini saya ambil dari myresipi.com. Nanti ada masa ingat nak buat.

Monday, 19 March 2012

Belajar Buat Kek Cawan

Anda berminat Belajar Buat Kek Cawan? Anda sekarang berada pada laman yang tepat kerana di blog ini, saya sangat mengesyorkan kepada anda satu panduan membuat Kek Cawan yang berkualiti dari seorang pengusaha pembuat kek cawan.

Beliau yang saya maksudkan ialah Puan Shida.Beliau merupakan seorang usahawan surirumah. Dengan bermula secara kecil kecilan, perniagaan beliau kini mula dikenali di sekitar Kuala Kangsar dan seluruh Malaysia.

Panduan buat kek cawan ini dalam bentuk CD VIDEO. Dalam video itu beliau akan menunjukkan cara buat kek cawan dari A sampai Z. Beliau juga menunjukkan Panduan Pemasaran Kek Cawan /Cupcake Online jika anda ingin menjualnya.

Saya jamin anda akan berjaya belajar buat kek cawan yang comel-comel dengan hanya menonton cd video dan panduan yang disediakan.

CD Cupcake ini Ada 2 versi iaitu Versi komputer dan DVD Player. Jika anda ingin versi komputer boleh pilih CD Panduan Cupcake dan jika inginkan versi DVD Player, anda boleh pilih DVD Panduan Cupcake. Jadi kepada mereka yang tiada komputer atau komputer rosak tapi ada DVD Player, boleh tengok di TV. (boleh bagitahu diruangan Order Page versi mana yang anda nak).Dalam video itu akan ditunjukkan step by step cara pembuatan cupcake dan dekorasinya dari A sampai Z.

Resepi Cupcake & Krim Icing  dan Panduan Pemasaran Cupcake Online pula akan diberikan dalam bentuk e-Book.

Dapatkannya CD Panduan Bisnes Cupcake Dari Rumah sekarang di SINI. Harganya cuma RM 100.

Contoh Cupcake yang berjaya dibuat selepas belajar menerusi video panduan Puan Shida.


P/s Puan Shida kini telah mengeluarkan CD panduan terbaru beliau iaitu Panduan Membuat Kek Cheese

Sunday, 18 March 2012

Panduan Bisnes Cupcake Dari Rumah

Panduan Bisnes Cupcake Dari Rumah
-----------------------------------

Puan Shida merupakan seorang usahawan surirumah. Dengan bermula secara kecil kecilan,
perniagaan beliau kini mula dikenali di sekitar
Kuala Kangsar dan seluruh Malaysia.

Beliau mendedahkan bagaimanakah untuk memulakan
bisnes Cupcake dari rumah berdasarkan pengalaman beliau.

Beliau menjana pandapatan sehingga 4 ANGKA menerusi perniagaan cupcake dari rumah ini.

Anda boleh mendapatkan CD Panduan ini menerusi

http://www.buatcupcake.com/

Ia boleh mempercepatkan proses pembelajaran anda.

Menerusi CD tersebut, beliau akan menunjukkan

1. Bagaimana membuat kek.
2. Bagaimana membuat krim icing.
3. Mewarna Krim.
4. Membuat dekorasi.

Dan banyak lagi. Ia memang satu panduan lengkap buat mereka yang ingin memulakan bisnes
cupcake dari rumah secara part time.

Dapatkan segera! Klik sahaja link dibawah ini.

http://www.buatcupcake.com/
Semoga ia memberi manfaat kepada anda.

Salam Usahawan!